« Modeli obrazovanja « Jednogodišnja usavršavanja
PM

Projektni menadžer

Project Manager

Projekti i upravljanje projektima - budućnost edukacije

Mnoga poduzeća zadnjih se godina užurbano transformiraju iz klasičnih organizacijskih oblika u dinamične projektne organizacije. Razvojem tehnologije i globalizacijom tržišta poduzeća su prinuđena promišljati i djelovati projektno, tako da je projektni menadžment danas postao zasebna profesija. Uspješno i kvalitetno upravljanje projektima predstavlja vrlo važan segment svakodnevnog poslovanja kako u privatnim tvrtkama tako i u državnim i javnim institucijama.

Program osigurava razumijevanje upravljanja projektima te doprinosi razvoju upravljačkih znanja i vještina potrebnih za suvereno i samostalno upravljanje projektima. Nastava je usmjerena na stjecanje stručnih znanja potrebnih na različitim razinama projektne odgovornosti. Polaznici će naučiti kako strukturirati projekte postavljanjem realnih ciljeva, kako koristiti učinkovite alate za raspored i planiranje resursa, kako upravljati resursima te kako primijeniti sustave kontrole na projektu.

U prvom dijelu edukacije polaznici će se upoznati s pojmovima i područjima o projektu, upravljanju projektima, strategiji, planiranju projekta te značaju projektnog menadžmenta za poslovno planiranje i upravljanje u organizacijama. U drugom dijelu edukacije polaznici će usvojiti temeljne smjernice o fazama životnog ciklusa projekata te o procesima upravljanja projektima (procesi pokretanja, planiranja, izvršenja, kontrole te zatvaranja projekta).

Polaznici će imati priliku usvojiti i specifična znanja upravljanja projektima, vremenom, troškovima, integracijom, opsegom i kvalitetom projekta, ljudskim resursima, nabavom za potrebe projekta, komunikacijama i projektnim rizicima.

Polaznici će se također upoznati s metodama planiranja i upravljanja projektnim ciklusom kod projekata financiranih od strane Europske unije što je iznimno važno u pripremi aplikacija poduzetnika za korištenje EU fondova.

Praktična nastava izvodit će se kroz tematske radionice i vježbe u grupama.

Nakon završenog usavršavanja sudionici će steći sva potrebna znanja za polaganje CAPM® (Certified Associate in Project Management) / PMP® (Project Management Professional) certifikacijskog ispita.

Predavači i kolegiji

Predavač/kolegij Ukupno sati
mr.sc. Petra Gracin, MBA, PMP Projekt i upravljanje projektima 5
mr.sc. Petra Gracin, MBA, PMP Faze projektnog ciklusa i organizacijske strukture 5
mr.sc. Petra Gracin, MBA, PMPElizabeta Sarjanović, MBA, PMP Procesi u upravljanju projektima 5
Antonio Prišćanmr.sc. Petra Gracin, MBA, PMPElizabeta Sarjanović, MBA, PMP Specifična područja znanja iz metodologije upravljanja projektima 45
Domagoj Troha, EUPMmr.sc. Petra Gracin, MBA, PMP Projektni ciklus EU 5
doc.dr.sc. Davor Perkov Osnove menadžmenta 30
mr.sc. Petra Gracin, MBA, PMP Pripreme za PMP ispit 5
Dunja LakušTrpimir Vicković Prezentacijske vještine i javni nastup 16
mr.sc. Igor Medić Izrada poslovnog plana 14
mr.sc. Jelena Festini Upravljanje provedbom projekata i upravljanje nabavom 14
dr. Hrvoje Kenfelj Utjecajno komuniciranje 20

Polaznici ostvaruju pravo i na slušanje drugih kolegija iz drugih programa usavršavanja.

Ukupno sati:
164
Preduvjeti za upis:
minimalno završena viša/visoka škola ili potrebno radno iskustvo
Cijena programa:
22.000 kn
Mogućnost otplate:
10 rata
Termini održavanja:
ponedjeljkom od 17:00 do 21:00 sat, te pojedinim srijedama od 17:00 do 21:00 sat
Početak nastave:
ponedjeljak 13. studenog 2017. godine
Kraj nastave:
kraj travnja 2018. godine