Politika privatnosti i korištenja kolačića

Poslovno učilište Experta pridaje osobitu važnost zaštiti osobnih podataka u skladu s važećim propisima. Ovaj dokument na razumljiv i transparentan način opisuje kako koristimo i obrađujemo vaše osobne podatke, koje kolačiće koristimo na stranici www.experta.hr te donosimo uvjete korištenja naše web stranice.

Politika zaštite osobnih podataka

Politika zaštite osobnih podataka (Politika privatnosti) donosi detaljne informacije o tome koji se osobni podaci korisnika prikupljaju, na koji se način obrađuju, u koje svrhe te kako se štite. Politika se primjenjuje na sve usluge Poslovnog učilišta Experta, koje uključuju obradu osobnih podataka (npr. slanje upita putem online formulara, podaci naših polaznika i bivših polaznika, partnera i sl.) Prvenstveno se odnosi na fizičke osobe. No, primjenjuje se i na pravne osobe, u skladu s važećim propisima.

1. Na kakvu se vrstu obrade podataka odnosi ova Politika

Ova Politika odnosi se na obradu osobnih podataka:

• naših ugovornih suradnika poput polaznika, predavača, dobavljača
• korisnika koji posjećuju našu web stranicu

2. Koje vrste osobnih podataka prikupljamo i na koji način

Vaše osobne podatke prikupljamo i obrađujemo kada stupite u interakciju s nama (na primjer, podatke koje upisujete ispunjavajući obrazac na našoj web stranici) ili kad nam se obraćate putem elektroničke pošte. To uključuje i podatke koje upisujete kad se prijavljujete za pohađanje nekog od programa Poslovnog učilišta.

Podaci pokriveni sustavom Politike zaštite osobnih podataka (Politike privatnosti):
• ime i prezime
• datum rođenja
• adresa
• email adresa
• broj telefona i/ili faksa
• ostali podaci koje nam napomenete, a želite da ostanu tajni

Ako smo vaše osobne podatke dobili od treće strane, pružit ćemo vam sve relevantne informacije o njihovoj obradi što je prije moguće, a najkasnije mjesec dana nakon što smo dobili vaše osobne podatke, uključujući i informaciju o kategorijama osobnih podataka koja je u obradi, o svrsi obrade te o njezinoj pravnoj utemeljenosti.
Svaki put kad posjetite našu internetsku stranicu, ako nam odobrite korištenje kolačića, korištenjem Google Analytics sustava (kolačića treće strane), prikupljamo tehničke podatke kao što su vrsta i verzija preglednika, uređaja, vremenska zona i sl. Poslovno učilište Experta ovim putem ne prikuplja osobne podatke, kao što je Vaša IP adresa, već dobivamo agregirane informacije o korištenju naše web stranice (koje su stranice najčitanije, trajanje posjeta određenim stranicama, prosječno vrijeme provedeno na pojedinoj stranici i sl). Ove podatke brišemo nakon 26 mjeseci. Više možete saznati u Politici korištenja kolačića.

3. U koju svrhu prikupljamo osobne podatke

Vaše osobne podatke čuvamo u obliku koji dopušta identifikaciju ispitanika ne duže no što je to potrebno, a najdulje 5 godina. Osobne podatke ponajprije prikupljamo radi:

• što učinkovitijeg odgovora na vaš upit
• osiguranja pružanja tražene usluge
• promocije naših usluga
• naše interne statističke obrade podataka
• mogućnosti slanja publikacija, brošura i drugih promidžbenih materijala

Vaše osobne podatke obrađujemo za potrebe ostvarivanja ugovornog odnosa s vama; kada je to potrebno da bismo ispunili svoje zakonske obveze (primjerice, sukladno zakonskim propisima koji uređuju područja zapošljavanja, knjigovodstva, revizije); kada je to nužno radi naših zakonitih interesa (ili zakonitih interesa treće strane) i radi vaših interesa (na primjer, radi otkrivanja i sprečavanja prevarnog postupanja ili sigurnosti mreže i informatičke tehnologije) osim u situaciji kada vaša temeljna prava imaju premoć nad navedenim interesima.

U slučajevima kada od Vas tražimo osobne podatke kako bismo ispunili svoje zakonske ili ugovorne obveze, dužni ste nam ustupiti te podatke. To znači da u slučaju da ne dobijemo zatražene osobne podatke, možda nećemo biti u mogućnosti provesti naš ugovorni odnos ili ispuniti naše obveze. U svim drugim slučajevima sami odlučujete o tome hoćete li nam dati svoje osobne podatke i niste nam ih dužni dati.

Kada su u pitanju pravne osobe, za potrebe davanja usluga ili isplata u skladu s odgovarajućim ugovorima možemo obrađivati vaše osobne podatke poput podataka o identitetu uključujući matični broj tvrtke ili OIB, podataka za poslovni kontakt, podataka o bankovnom računu i o poreznom broju. U nekim slučajevima obrađujemo osobne podatke poput imena i kontakta Vaših zaposlenika potrebe komunikacije u vezi s izvršenjem nekog posla ugovorenog s Vama.

4. Kako i kome otkrivamo vaše osobne podatke

Vaše osobne podatke nikada nećemo prodati trećim stranama.

Samo ograničen broj djelatnika (primjerice tajništvo) te vanjskih suradnika (primjerice predavači) po potrebi ima pristup vašim osobnim podacima. Svi oni dužni su pridržavati se obveze čuvanja povjerljivosti podataka. Radi zaštite osobnih podataka donesene su i provode se odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere. Zaposlenicima je dopušteno koristiti osobne podatke samo u onoj mjeri u kojoj je to potrebno za izvršenje njihovih radnih zadaća.

Uvid u osobne podatke omogućujemo tijelima državne vlasti i/ili organima za provedbu zakona u slučajevima kada je to određeno zakonom ili radi zaštite naših prava uključujući naših uvjeta korištenja te za potrebe zaštite naših zakonitih interesa (uključujući i zakonita prava drugih osoba) sukladno zakonskim propisima koji su na snazi.
Vaše osobne podatke možemo otkriti i trećim stranama, uključujući davateljima usluga koji pružaju administrativnu, stručnu i tehničku podršku povezanu s informatičkom tehnologijom, sigurnošću i poslovnim resursima; poslovnim partnerima, dobavljačima i podizvođačima radi ostvarivanja našeg ugovornog odnosa s vama.

5. Gdje se pohranjuju Vaši osobni podaci

Vaši osobni podaci koje mi prikupljamo pohranjuju se u Europskoj Uniji (EU) i Europskom gospodarskom prostoru (EEA). Međutim, za podatke koje prikupljaju treće strane putem Kolačića (npr. Google Analytics) općenito se može reći da će putovati iz centra za prikupljanje podataka koji je najbliži lokaciji na kojoj je internetski promet nastao. Znači, moguće je da se podaci, uključujući promet povezan s oglasima, primaju na poslužiteljima smještenim u EEA i upućuju na poslužitelje koji nisu smješteni u EEA. Više informacija o tome naći ćete u Politici korištenja kolačića.

Osim toga, vaši osobni podaci mogu se prenijeti i pohraniti izvan Europske Unije i Europskog gospodarskog prostora. Poslovno učilište Experta iznositi će iz Hrvatske u svrhu daljnje obrade samo ako država ili međunarodna organizacija u koju se osobni podaci iznose ima na odgovarajući način uređenu zaštitu osobnih podataka, odnosno osiguranu adekvatnu razinu zaštite.

Prije iznošenja osobnih podataka iz Hrvatske, u slučaju kada postoji osnova za sumnju o postojanju odgovarajuće uređene zaštite osobnih podataka odnosno ne nalaze se na listi Europske komisije ili nisu drugačije ugovorno definirani, pribavit ćemo mišljenje nadređenog regulatora na osnovu predloška ugovorenog posla. Popis država sa adekvatnom zaštitom dostupan je na stranicama AZOP.

Vaše podatke pohranjujemo na naše poslužitelje i na poslužitelje kojima upravlja treća strana (uključujući cloud usluge treće strane). Pritom primjenjujemo odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere kako bismo zaštitili vaše osobne podatke i spriječili neovlašten pristup. Prijenos podataka putem interneta nije posve siguran. Premda činimo sve što je u našoj moći da zaštitimo vaše podatke, ne možemo vam jamčiti sigurnost podataka koje prenosite koristeći našu web stranicu; svaki takav prijenos poduzimate na vlastiti rizik. Nakon što primimo vaše podatke, koristimo strogo kontrolirane procedure i sigurnosne mjere kojima nastojimo spriječiti neovlašten pristup.

6. Vaša prava i njihova zaštita

Imate pravo zatražiti od nas potvrdu o tome jesmo li ili nismo obradili vaše osobne podatke, kao i primjerak vaših osobnih podataka i/ili priliku da ih ispravite. U nekim okolnostima imate pravo zatražiti da izbrišemo vaše osobne podatke ili, s obzirom na pravo na prijenos podataka, da prenesemo dio vaših osobnih podataka vama ili drugim osobama. Također, imate pravo prigovora određenoj vrsti obrade vaših osobnih podataka. Imate pravo uskratiti nam suglasnost bez ikakvih negativnih posljedica po vas.

Poslovno učilište Experta će najkasnije u roku od 15 dana od podnošenja zahtjeva, svakom ispitaniku na osobni zahtjev, odnosno njegovih zakonskih zastupnika ili punomoćnika:
• dostaviti potvrdu o tome da li se osobni podaci koji se odnose na njega obrađuju ili ne,
• dati obavijest u razumljivom obliku o podacima koji se odnose na njega, te čija je obrada u tijeku kao i o izvoru tih podataka,
• omogućiti uvid u evidenciju zbirke osobnih podataka te uvid u osobne podatke sadržane u zbirci osobnih podataka koji se odnose na njega te njihovo prepisivanje,
• dostaviti izvatke, potvrde ili ispise osobnih podataka sadržanih u zbirci osobnih podataka koji se na njega odnose, a koji moraju sadržavati i naznaku svrhe i pravnog temelja prikupljanja, obrade i korištenja tih podataka,
• dostaviti ispis podataka o tome tko je i za koje svrhe i po kojem pravnom temelju dobio na korištenje osobne podatke koji se odnose na njega i
• dati obavijest o logici bilo koje automatske obrade podataka koja se na njega odnosi.

Ako želite iskoristiti navedena prava, molim vas da nam se obratite na kontakte navedene u daljnjem tekstu. Nadamo se da ćemo moći uspješno odgovoriti na svaki vaš eventualni upit o načinu na koji obrađujemo vaše osobne podatke. Vaše je pravo također obratiti se odgovarajućem tijelu koje nadzire zaštitu podataka. Prigovor možete uputiti u državi članici u kojoj živite ili radite ili u onoj državi članici u kojoj se po vašim navodima dogodila povreda zakonskih propisa o zaštiti podataka.

7. Koliko dugo zadržavamo Vaše osobne podatke

Namjera nam je zadržati vaše osobne podatke samo onoliko koliko je potrebno. Primjerice, ako ste naš polaznik, vaše osobne podatke zadržat ćemo dok traje naš ugovorni odnos s vama. Sve osobne podatke prikupljene uz Vašu privolu brišemo nakon 5 godina, osim onih podataka koje moramo sačuvati do kraja zakonski određenog minimalnog roka. Ako želite saznati nešto više o tome koliko zadržavamo osobne podatke, molimo vas da nam se obratite na adresu elektroničke pošte uciliste@experta.hr. Napominjemo da vaše osobne podatke koje smo anonimizirali smijemo koristiti bez daljnjih obavijesti.

8. Kako štitimo privatnost djece

Ne prikupljamo svjesno osobne podatke osoba mlađih od 18 godina. Ako utvrdimo da je osobne podatke ustupila osoba mlađa od 18 godina, iste ćemo odmah obrisati.

9. Poveznice na druge internetske stranice i društvene mreže

Naša web stranica može nuditi poveznice na mrežne stranice koje nisu pod našim nadzorom. Preporučujemo da se prigodom posjeta stranici na koju vas je odvela poveznica upoznate s postavkama privatnosti te internetske stranice. Mi ne odgovaramo za politiku i praksu drugih društava. Nemamo nadzor i ne odgovaramo za sadržaj, politiku privatnosti i upozorenja o zaštiti privatnosti bilo kojih stranica ili usluga koje pružaju treće strane.

10. Kontakt

Molimo da nam se u slučaju bilo kakvih pitanja obratite na uciliste@experta.hr.

Pritužbe u vezi s obradom Vaših osobnih podataka od strane Društva mogu se također uputiti nadležnom tijelu za zaštitu podataka u Hrvatskoj (AZOP).

U slučaju neovlaštenoga odljeva osobnih podataka, odnosno povrede osobnih podataka bilo slučajnim ili namjernim radnjama unutar poslovanja ili od strane fizičkih ili pravnih osoba koje rade u Poslovnog učilišta Experta, a koji ima značajan utjecaj na osobne podatke korisnika, o tome će obavijestiti nadležnog regulatora sukladno zakonski propisanom roku, kao i korisnike.

Politika korištenja kolačića

Prilikom pregledavanja stranice www.experta.hr, ne prikupljaju se osobni podaci koji bi omogućili Vašu osobnu identifikaciju. Ako nam je za pružanje određene usluge potreban Vaš osobni podatak, posebno ćemo Vas upozoriti. Sve informacije koje kolačići prikupljaju su agregirane i stoga anonimne.

Naša internetska stranica koristi kolačiće za poboljšanje korisničkih usluga te za olakšavanje navigacije našim stranicama. Korištenjem stranice pristajete na upotrebu kolačića prema opisanim uvjetima. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće biti funkcionalne. Naša web stranica ne koristi tzv. Targeting Cookies, ciljane kolačiće koji se koriste za web oglašavanje.

1. Što su kolačići (cookies)?

Kolačići su male tekstualne datoteke koju naš poslužitelj smješta na preglednik Vašeg računala. Ponovnim dolaskom na našu stranicu Vaš preglednik šalje nam kolačiće natrag, tako da ih naš server može prepoznati i podesiti postavke stranice za Vaše bolje korištenje. Na taj način informacije su prilagođene Vašim potrebama i uobičajenim načinima korištenja. Detaljnije informacije o korištenju kolačića možete saznati ovdje. Od jednostavnih informacija o postavkama, kolačići mogu spremiti i velik broj osobnih informacija (ime, e-mail adresa) za koje Vi u potpunosti morate dati pristup. Ukoliko im Vi to niste omogućili, utoliko kolačići ne mogu pristupiti datotekama na Vašem računalu.

2. Kako onemogućiti kolačiće?

Prilikom dolaska na našu stranicu kolačići su onemogućeni sve dok ih Vi ne odobrite. Osim toga, postavke kolačića mogu se konfigurirati i mijenjati u izabranom internetskom pregledniku. Onemogućavanjem kolačića nećete biti u mogućnosti koristiti određene funkcionalnosti internetskih stranica. Više informacija pročitajte na http://www.allaboutcookies.org/ i http://www.youronlinechoices.eu/.

Većina web preglednika omogućava pregled kolačića koje imate, te njihovo pojedinačno brisanje ili blokadu na pojedinim ili svim stranicama. Ako izbrišete sve kolačiće, sve podešene postavke naše web stranice bit će izgubljene. Detaljnije informacije o tome kako onemogućiti kolačiće na pregledniku kojeg koristite možete saznati na:
Mozilla Firefox
Google Chrome
Explorer
Opera
Safari

3. Koje kolačiće koristimo?

Stranica www.experta.hr koristi privremene kolačiće (session cookies), koji ostaju na Vašem osobnom računalu samo tijekom pregledavanja stranice i uklanjaju se s Vašeg osobnog računala u trenutku zatvaranja internetskog preglednika u kojem ste pregledavali internetsku stranicu. Uz pomoć ovih kolačića, stranice pohranjuju privremene podatke.

Stranica koristi stalne kolačiće (persistent cookies) koji ostaju na Vašem računalu i nakon zatvaranja preglednika dok ne isteknu ili ih sami ručno ne izbrišete. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju su agregirane i stoga anonimne. Riječ je o Google Analytics kolačićima, koji traju između 30 sekundi i 2 godine, ovisno o vrsti informacije koju zaprimaju. Gooogle Analytics kolačići služe za mjerenje posjećenosti stranice i prate kako se koriste naše web stranice, koji sadržaji zanimaju naše korisnike u svrhu poboljšanja i unaprijeđenija rada i funkcionalnosti naših web stranica. Statistički kolačići _ga , _gat i gid Google Analytics omogućuju pregled statistike posjećenih web stranica zadnja posjeta web stranici. Ako želite onemogućiti spremanje kolačića od strane ovog servisa, a prethodno ste odobrili njihovu upotrebu na našoj stranici, zabranite ih na slijedećem ovdje. Dodatno se informirajte na linkovima:

• Googleova pravila o privatnosti
Vrste kolačića koje upotrebljava Google

Na našoj internetskoj stranici koristimo poveznice za dijeljenje sadržaja putem različitih društvenih servisa i mreža. Kao treća strana, ti servisi mogu doći do nekih Vaših podataka te pratiti Vašu aktivnost na Internetu. Molimo Vas da pogledate na tim stranicama uvjete korištenja te pravila privatnosti.

Uvjeti korištenja web stranice

Korištenjem stranice www.experta.hr, prihvaćate ove Uvjete korištenja. Ako ih ne prihvaćate, molimo vas da ne koristite ovu internetsku stranicu i odmah ju napustite.

Dokumenti, informacije i sadržaji objavljeni na web stranici www.experta.hr ne smiju se kopirati, osim za individualnu uporabu, te nekomercijalne svrhe, ali uvijek uz poštivanje autorskih prava i drugih prava intelektualnog vlasništva kao i svih ostalih ograničenja prava. Bilo kakvo kopiranje, reprodukcija ili distribucija dokumenata, informacija i sadržaja sa stranice dopuštena je isključivo temeljem prethodnog izričitog odobrenja.

Nemate pravo koristiti logotip Poslovnog učilišta Experta, kao ni ostale registrirane ili neregistrirane oznake koje se pojavljuju na našim web stranicama. Spomenute nazive ili logotipe ne smijete koristiti u priopćenjima za javnost, reklamama ili na drugim marketinškim materijalima bez obzira da li su u pisanoj, elektronskoj ili nekoj drugoj formi bez prethodnog izričitog odobrenja. Oznake drugih entiteta na ovim web stranicama pojavljuju se samo za potrebe identifikacije i ne ukazuju na to da su ti entiteti odobrili ovu web stranicu ili bilo što od njenog sadržaja. Ovi Uvjeti Vam ne daju nikakvo pravo na korištenje oznaka drugih entiteta.

 

Politika privatnosti i korištenja kolačića

Poslovno učilište Experta pridaje osobitu važnost zaštiti osobnih podataka u skladu s važećim propisima. Ovaj dokument na razumljiv i transparentan način opisuje kako koristimo i obrađujemo vaše osobne podatke, koje kolačiće koristimo na stranici www.experta.hr te donosimo uvjete korištenja naše web stranice.

 

Politika zaštite osobnih podataka

Politika zaštite osobnih podataka (Politika privatnosti) donosi detaljne informacije o tome koji se osobni podaci korisnika prikupljaju, na koji se način obrađuju, u koje svrhe te kako se štite. Politika se primjenjuje na sve usluge Poslovnog učilišta Experta, koje uključuju obradu osobnih podataka (npr. slanje upita putem online formulara, podaci naših polaznika i bivših polaznika, partnera i sl.) Prvenstveno se odnosi na fizičke osobe. No, primjenjuje se i na pravne osobe, u skladu s važećim propisima.

1. Na kakvu se vrstu obrade podataka odnosi ova Politika

Ova Politika odnosi se na obradu osobnih podataka:

• naših ugovornih suradnika poput polaznika, predavača, dobavljača
• korisnika koji posjećuju našu web stranicu

2. Koje vrste osobnih podataka prikupljamo i na koji način

Vaše osobne podatke prikupljamo i obrađujemo kada stupite u interakciju s nama (na primjer, podatke koje upisujete ispunjavajući obrazac na našoj web stranici) ili kad nam se obraćate putem elektroničke pošte. To uključuje i podatke koje upisujete kad se prijavljujete za pohađanje nekog od programa Poslovnog učilišta.

Podaci pokriveni sustavom Politike zaštite osobnih podataka (Politike privatnosti):
• ime i prezime
• datum rođenja
• adresa
• email adresa
• broj telefona i/ili faksa
• ostali podaci koje nam napomenete, a želite da ostanu tajni

Ako smo vaše osobne podatke dobili od treće strane, pružit ćemo vam sve relevantne informacije o njihovoj obradi što je prije moguće, a najkasnije mjesec dana nakon što smo dobili vaše osobne podatke, uključujući i informaciju o kategorijama osobnih podataka koja je u obradi, o svrsi obrade te o njezinoj pravnoj utemeljenosti.
Svaki put kad posjetite našu internetsku stranicu, ako nam odobrite korištenje kolačića, korištenjem Google Analytics sustava (kolačića treće strane), prikupljamo tehničke podatke kao što su vrsta i verzija preglednika, uređaja, vremenska zona i sl. Poslovno učilište Experta ovim putem ne prikuplja osobne podatke, kao što je Vaša IP adresa, već dobivamo agregirane informacije o korištenju naše web stranice (koje su stranice najčitanije, trajanje posjeta određenim stranicama, prosječno vrijeme provedeno na pojedinoj stranici i sl). Ove podatke brišemo nakon 26 mjeseci. Više možete saznati u Politici korištenja kolačića.

3. U koju svrhu prikupljamo osobne podatke

Vaše osobne podatke čuvamo u obliku koji dopušta identifikaciju ispitanika ne duže no što je to potrebno, a najdulje 5 godina. Osobne podatke ponajprije prikupljamo radi:

• što učinkovitijeg odgovora na vaš upit
• osiguranja pružanja tražene usluge
• promocije naših usluga
• naše interne statističke obrade podataka
• mogućnosti slanja publikacija, brošura i drugih promidžbenih materijala

Vaše osobne podatke obrađujemo za potrebe ostvarivanja ugovornog odnosa s vama; kada je to potrebno da bismo ispunili svoje zakonske obveze (primjerice, sukladno zakonskim propisima koji uređuju područja zapošljavanja, knjigovodstva, revizije); kada je to nužno radi naših zakonitih interesa (ili zakonitih interesa treće strane) i radi vaših interesa (na primjer, radi otkrivanja i sprečavanja prevarnog postupanja ili sigurnosti mreže i informatičke tehnologije) osim u situaciji kada vaša temeljna prava imaju premoć nad navedenim interesima.

U slučajevima kada od Vas tražimo osobne podatke kako bismo ispunili svoje zakonske ili ugovorne obveze, dužni ste nam ustupiti te podatke. To znači da u slučaju da ne dobijemo zatražene osobne podatke, možda nećemo biti u mogućnosti provesti naš ugovorni odnos ili ispuniti naše obveze. U svim drugim slučajevima sami odlučujete o tome hoćete li nam dati svoje osobne podatke i niste nam ih dužni dati.

Kada su u pitanju pravne osobe, za potrebe davanja usluga ili isplata u skladu s odgovarajućim ugovorima možemo obrađivati vaše osobne podatke poput podataka o identitetu uključujući matični broj tvrtke ili OIB, podataka za poslovni kontakt, podataka o bankovnom računu i o poreznom broju. U nekim slučajevima obrađujemo osobne podatke poput imena i kontakta Vaših zaposlenika potrebe komunikacije u vezi s izvršenjem nekog posla ugovorenog s Vama.

4. Kako i kome otkrivamo vaše osobne podatke

Vaše osobne podatke nikada nećemo prodati trećim stranama.

Samo ograničen broj djelatnika (primjerice tajništvo) te vanjskih suradnika (primjerice predavači) po potrebi ima pristup vašim osobnim podacima. Svi oni dužni su pridržavati se obveze čuvanja povjerljivosti podataka. Radi zaštite osobnih podataka donesene su i provode se odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere. Zaposlenicima je dopušteno koristiti osobne podatke samo u onoj mjeri u kojoj je to potrebno za izvršenje njihovih radnih zadaća.

Uvid u osobne podatke omogućujemo tijelima državne vlasti i/ili organima za provedbu zakona u slučajevima kada je to određeno zakonom ili radi zaštite naših prava uključujući naših uvjeta korištenja te za potrebe zaštite naših zakonitih interesa (uključujući i zakonita prava drugih osoba) sukladno zakonskim propisima koji su na snazi.
Vaše osobne podatke možemo otkriti i trećim stranama, uključujući davateljima usluga koji pružaju administrativnu, stručnu i tehničku podršku povezanu s informatičkom tehnologijom, sigurnošću i poslovnim resursima; poslovnim partnerima, dobavljačima i podizvođačima radi ostvarivanja našeg ugovornog odnosa s vama.

5. Gdje se pohranjuju Vaši osobni podaci

Vaši osobni podaci koje mi prikupljamo pohranjuju se u Europskoj Uniji (EU) i Europskom gospodarskom prostoru (EEA). Međutim, za podatke koje prikupljaju treće strane putem Kolačića (npr. Google Analytics) općenito se može reći da će putovati iz centra za prikupljanje podataka koji je najbliži lokaciji na kojoj je internetski promet nastao. Znači, moguće je da se podaci, uključujući promet povezan s oglasima, primaju na poslužiteljima smještenim u EEA i upućuju na poslužitelje koji nisu smješteni u EEA. Više informacija o tome naći ćete u Politici korištenja kolačića.

Osim toga, vaši osobni podaci mogu se prenijeti i pohraniti izvan Europske Unije i Europskog gospodarskog prostora. Poslovno učilište Experta iznositi će iz Hrvatske u svrhu daljnje obrade samo ako država ili međunarodna organizacija u koju se osobni podaci iznose ima na odgovarajući način uređenu zaštitu osobnih podataka, odnosno osiguranu adekvatnu razinu zaštite.

Prije iznošenja osobnih podataka iz Hrvatske, u slučaju kada postoji osnova za sumnju o postojanju odgovarajuće uređene zaštite osobnih podataka odnosno ne nalaze se na listi Europske komisije ili nisu drugačije ugovorno definirani, pribavit ćemo mišljenje nadređenog regulatora na osnovu predloška ugovorenog posla. Popis država sa adekvatnom zaštitom dostupan je na stranicama AZOP.

Vaše podatke pohranjujemo na naše poslužitelje i na poslužitelje kojima upravlja treća strana (uključujući cloud usluge treće strane). Pritom primjenjujemo odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere kako bismo zaštitili vaše osobne podatke i spriječili neovlašten pristup. Prijenos podataka putem interneta nije posve siguran. Premda činimo sve što je u našoj moći da zaštitimo vaše podatke, ne možemo vam jamčiti sigurnost podataka koje prenosite koristeći našu web stranicu; svaki takav prijenos poduzimate na vlastiti rizik. Nakon što primimo vaše podatke, koristimo strogo kontrolirane procedure i sigurnosne mjere kojima nastojimo spriječiti neovlašten pristup.

6. Vaša prava i njihova zaštita

Imate pravo zatražiti od nas potvrdu o tome jesmo li ili nismo obradili vaše osobne podatke, kao i primjerak vaših osobnih podataka i/ili priliku da ih ispravite. U nekim okolnostima imate pravo zatražiti da izbrišemo vaše osobne podatke ili, s obzirom na pravo na prijenos podataka, da prenesemo dio vaših osobnih podataka vama ili drugim osobama. Također, imate pravo prigovora određenoj vrsti obrade vaših osobnih podataka. Imate pravo uskratiti nam suglasnost bez ikakvih negativnih posljedica po vas.

Poslovno učilište Experta će najkasnije u roku od 15 dana od podnošenja zahtjeva, svakom ispitaniku na osobni zahtjev, odnosno njegovih zakonskih zastupnika ili punomoćnika:
• dostaviti potvrdu o tome da li se osobni podaci koji se odnose na njega obrađuju ili ne,
• dati obavijest u razumljivom obliku o podacima koji se odnose na njega, te čija je obrada u tijeku kao i o izvoru tih podataka,
• omogućiti uvid u evidenciju zbirke osobnih podataka te uvid u osobne podatke sadržane u zbirci osobnih podataka koji se odnose na njega te njihovo prepisivanje,
• dostaviti izvatke, potvrde ili ispise osobnih podataka sadržanih u zbirci osobnih podataka koji se na njega odnose, a koji moraju sadržavati i naznaku svrhe i pravnog temelja prikupljanja, obrade i korištenja tih podataka,
• dostaviti ispis podataka o tome tko je i za koje svrhe i po kojem pravnom temelju dobio na korištenje osobne podatke koji se odnose na njega i
• dati obavijest o logici bilo koje automatske obrade podataka koja se na njega odnosi.

Ako želite iskoristiti navedena prava, molim vas da nam se obratite na kontakte navedene u daljnjem tekstu. Nadamo se da ćemo moći uspješno odgovoriti na svaki vaš eventualni upit o načinu na koji obrađujemo vaše osobne podatke. Vaše je pravo također obratiti se odgovarajućem tijelu koje nadzire zaštitu podataka. Prigovor možete uputiti u državi članici u kojoj živite ili radite ili u onoj državi članici u kojoj se po vašim navodima dogodila povreda zakonskih propisa o zaštiti podataka.

7. Koliko dugo zadržavamo Vaše osobne podatke

Namjera nam je zadržati vaše osobne podatke samo onoliko koliko je potrebno. Primjerice, ako ste naš polaznik, vaše osobne podatke zadržat ćemo dok traje naš ugovorni odnos s vama. Sve osobne podatke prikupljene uz Vašu privolu brišemo nakon 5 godina, osim onih podataka koje moramo sačuvati do kraja zakonski određenog minimalnog roka. Ako želite saznati nešto više o tome koliko zadržavamo osobne podatke, molimo vas da nam se obratite na adresu elektroničke pošte uciliste@experta.hr. Napominjemo da vaše osobne podatke koje smo anonimizirali smijemo koristiti bez daljnjih obavijesti.

8. Kako štitimo privatnost djece

Ne prikupljamo svjesno osobne podatke osoba mlađih od 18 godina. Ako utvrdimo da je osobne podatke ustupila osoba mlađa od 18 godina, iste ćemo odmah obrisati.

9. Poveznice na druge internetske stranice i društvene mreže

Naša web stranica može nuditi poveznice na mrežne stranice koje nisu pod našim nadzorom. Preporučujemo da se prigodom posjeta stranici na koju vas je odvela poveznica upoznate s postavkama privatnosti te internetske stranice. Mi ne odgovaramo za politiku i praksu drugih društava. Nemamo nadzor i ne odgovaramo za sadržaj, politiku privatnosti i upozorenja o zaštiti privatnosti bilo kojih stranica ili usluga koje pružaju treće strane.

10. Kontakt

Molimo da nam se u slučaju bilo kakvih pitanja obratite na uciliste@experta.hr.

Pritužbe u vezi s obradom Vaših osobnih podataka od strane Društva mogu se također uputiti nadležnom tijelu za zaštitu podataka u Hrvatskoj (AZOP).

U slučaju neovlaštenoga odljeva osobnih podataka, odnosno povrede osobnih podataka bilo slučajnim ili namjernim radnjama unutar poslovanja ili od strane fizičkih ili pravnih osoba koje rade u Poslovnog učilišta Experta, a koji ima značajan utjecaj na osobne podatke korisnika, o tome će obavijestiti nadležnog regulatora sukladno zakonski propisanom roku, kao i korisnike.

Politika korištenja kolačića

Prilikom pregledavanja stranice www.experta.hr, ne prikupljaju se osobni podaci koji bi omogućili Vašu osobnu identifikaciju. Ako nam je za pružanje određene usluge potreban Vaš osobni podatak, posebno ćemo Vas upozoriti. Sve informacije koje kolačići prikupljaju su agregirane i stoga anonimne.

Naša internetska stranica koristi kolačiće za poboljšanje korisničkih usluga te za olakšavanje navigacije našim stranicama. Korištenjem stranice pristajete na upotrebu kolačića prema opisanim uvjetima. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće biti funkcionalne. Naša web stranica ne koristi tzv. Targeting Cookies, ciljane kolačiće koji se koriste za web oglašavanje.

1. Što su kolačići (cookies)?

Kolačići su male tekstualne datoteke koju naš poslužitelj smješta na preglednik Vašeg računala. Ponovnim dolaskom na našu stranicu Vaš preglednik šalje nam kolačiće natrag, tako da ih naš server može prepoznati i podesiti postavke stranice za Vaše bolje korištenje. Na taj način informacije su prilagođene Vašim potrebama i uobičajenim načinima korištenja. Detaljnije informacije o korištenju kolačića možete saznati ovdje. Od jednostavnih informacija o postavkama, kolačići mogu spremiti i velik broj osobnih informacija (ime, e-mail adresa) za koje Vi u potpunosti morate dati pristup. Ukoliko im Vi to niste omogućili, utoliko kolačići ne mogu pristupiti datotekama na Vašem računalu.

2. Kako onemogućiti kolačiće?

Prilikom dolaska na našu stranicu kolačići su onemogućeni sve dok ih Vi ne odobrite. Osim toga, postavke kolačića mogu se konfigurirati i mijenjati u izabranom internetskom pregledniku. Onemogućavanjem kolačića nećete biti u mogućnosti koristiti određene funkcionalnosti internetskih stranica. Više informacija pročitajte na http://www.allaboutcookies.org/ i http://www.youronlinechoices.eu/.

Većina web preglednika omogućava pregled kolačića koje imate, te njihovo pojedinačno brisanje ili blokadu na pojedinim ili svim stranicama. Ako izbrišete sve kolačiće, sve podešene postavke naše web stranice bit će izgubljene. Detaljnije informacije o tome kako onemogućiti kolačiće na pregledniku kojeg koristite možete saznati na:
Mozilla Firefox
Google Chrome
Explorer
Opera
Safari

3. Koje kolačiće koristimo?

Stranica www.experta.hr koristi privremene kolačiće (session cookies), koji ostaju na Vašem osobnom računalu samo tijekom pregledavanja stranice i uklanjaju se s Vašeg osobnog računala u trenutku zatvaranja internetskog preglednika u kojem ste pregledavali internetsku stranicu. Uz pomoć ovih kolačića, stranice pohranjuju privremene podatke.

Stranica koristi stalne kolačiće (persistent cookies) koji ostaju na Vašem računalu i nakon zatvaranja preglednika dok ne isteknu ili ih sami ručno ne izbrišete. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju su agregirane i stoga anonimne. Riječ je o Google Analytics kolačićima, koji traju između 30 sekundi i 2 godine, ovisno o vrsti informacije koju zaprimaju. Gooogle Analytics kolačići služe za mjerenje posjećenosti stranice i prate kako se koriste naše web stranice, koji sadržaji zanimaju naše korisnike u svrhu poboljšanja i unaprijeđenija rada i funkcionalnosti naših web stranica. Statistički kolačići _ga , _gat i gid Google Analytics omogućuju pregled statistike posjećenih web stranica zadnja posjeta web stranici. Ako želite onemogućiti spremanje kolačića od strane ovog servisa, a prethodno ste odobrili njihovu upotrebu na našoj stranici, zabranite ih na slijedećem ovdje. Dodatno se informirajte na linkovima:

• Googleova pravila o privatnosti
Vrste kolačića koje upotrebljava Google

Na našoj internetskoj stranici koristimo poveznice za dijeljenje sadržaja putem različitih društvenih servisa i mreža. Kao treća strana, ti servisi mogu doći do nekih Vaših podataka te pratiti Vašu aktivnost na Internetu. Molimo Vas da pogledate na tim stranicama uvjete korištenja te pravila privatnosti.

Uvjeti korištenja web stranice

Korištenjem stranice www.experta.hr, prihvaćate ove Uvjete korištenja. Ako ih ne prihvaćate, molimo vas da ne koristite ovu internetsku stranicu i odmah ju napustite.

Dokumenti, informacije i sadržaji objavljeni na web stranici www.experta.hr ne smiju se kopirati, osim za individualnu uporabu, te nekomercijalne svrhe, ali uvijek uz poštivanje autorskih prava i drugih prava intelektualnog vlasništva kao i svih ostalih ograničenja prava. Bilo kakvo kopiranje, reprodukcija ili distribucija dokumenata, informacija i sadržaja sa stranice dopuštena je isključivo temeljem prethodnog izričitog odobrenja.

Nemate pravo koristiti logotip Poslovnog učilišta Experta, kao ni ostale registrirane ili neregistrirane oznake koje se pojavljuju na našim web stranicama. Spomenute nazive ili logotipe ne smijete koristiti u priopćenjima za javnost, reklamama ili na drugim marketinškim materijalima bez obzira da li su u pisanoj, elektronskoj ili nekoj drugoj formi bez prethodnog izričitog odobrenja. Oznake drugih entiteta na ovim web stranicama pojavljuju se samo za potrebe identifikacije i ne ukazuju na to da su ti entiteti odobrili ovu web stranicu ili bilo što od njenog sadržaja. Ovi Uvjeti Vam ne daju nikakvo pravo na korištenje oznaka drugih entiteta.

Prijavi se na Expertin Newsletter

Kontakt

U.   Kneza Mislava 14, 10 000 Zagreb
T.   +385 1 4618 444, +385 1 4618 555
M. +385 91 2310 961
E.  uciliste@experta.hr

Kontakt

A.   Kneza Mislava 14
A.  10 000 Zagreb-HR

T.   +385   1 4618 444
T.   +385   1 4618 555
M. +385 91 2310 961
E. uciliste@experta.hr

Prijavi se na Newsletter